SİZİN HAMİLELİĞİNİZ ANNENİZİN HAMİLELİĞİNE BENZEYEBİLİR Mİ?

SİZİN HAMİLELİĞİNİZ ANNENİZİN HAMİLELİĞİNE BENZEYEBİLİR Mİ?

Bazı hastalıklarda olduğu gibi hamilelikle ilgili bazı durumlarda da kalıtsal (ırsi, genetik) geçiş izlenebilmektedir. Bazen arkadaşlarınızdan duyduğunuz "annem de hamileliğinde benim gibi çok bulantı, kusma şikayetleri yaşamış" gibi sözler buna en basit örnektir ve doğruluğu bilimsel çalışmalarla da gösterilmiştir. Annesinde veya kız kardeşinde gebelikte bulantı, kusma şikayeti olan kadınların hamileliklerinde bulantı, kusma şikayeti daha fazla izlenmiştir.

Annesinde gebeliğe bağlı şeker hastalığı (gestasyonel diabet) hilayesi olanların hamileliklerinde aynı durumu yaşama riski normalden fazladır. Annesi iri bebek doğurmuş olan kadınların (diğer bir deyişle kendi doğum ağırlığı fazla olan kadınlar) benzer şekilde iri bebek doğurma ihtimalleri normalden fazladır. Aynı durum annenizin günü geçmiş bir doğum (geç doğum) yapması için de geçerlidir. Annenizin vücut yapısına, boy, kilo ve kalça yapısına benzer yapıda iseniz (dar kalça) ve anneniz iri bebekler doğurmuşsa sizin de anneniz gibi zor bir doğum yapma ihtimaliniz olabilir, tabiki bunlar herzaman benzer şekilde olacak kesin kurallar değildir.
Anneniz veya annenizin ailesinde çift yumurta ikizi doğuranlar varsa bu sizin de ikiz hamilelik yaşama şansınızı arttırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder