HAMİLELİKTE (GEBELİKTE) CİNSEL İLİŞKİ

HAMİLELİKTE (GEBELİKTE) CİNSEL İLİŞKİ

HAMİLELİK SIRASINDA CİNSELİK
Gebeliğin ilk üç ayında cinsel arzularda genel olarak bir azalma gözlenebilir. İkinci üç ay boyunca, cinsel dürtülerde bir takım değişiklikler meydana gelmeye başlar. Göğüslere ve cinsel organlara giden kanın artışıyla beraber cinsel dürtüler normale dönebilir. Hatta göğüslere ve cinsel organlara giden kanın artması, kişinin kendisini daimi olarak cinsel ilişkiye hazır hissetmesine sebep olabilir. Bu nedenle ilişki esnasında dürtülerde artış bile meydana gelebilir. Son üç aya girildiğinde ise gebeler genelde cinsel arzularının tekrar azalmaya başladığını hissederler.

İlişki sonrası kramp tarzında karın ağrısı, karında sertleşme, vaginal kanama, düşük veya erken doğum belirtileridir. Bu tür belirtiler görüldüğünde ilişki yasaklanır. Anne meme uçlarının uyarılması doğum ağrılarınızı başlatabilir, bu nedenle kaçınılmalıdır.

Cinsel ilişki bebeğe zarar vermez. İlişki esnasında erkeğin penisi fiziksel olarak bebeğe temas etmez. Gebelikte doktor tarafından belirtilen özel bir risk yoksa ilişki sayısı veya süresinde bir kısıtlama yoktur.

Genellikle, rahatsızlık veren bir sorun yok ve her şey yolunda gidiyorsa normal doğum veya sezaryenden 4-6 haftasonra cinsel ilişkiye başlanabilir. Bazıları kendini daha erken hazır hisseder ve daha erken ilişkiye başlayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder